انجمن سیستم‌های فازی ایران- اخبار پایگاه
جایزه مرز دانش اسپانیا

حذف تصاویر و رنگ‌ها

پرفسور ˈلطفعلی عسگر زادهˈ مشهور به ˈلطفی زادهˈ، دانشمند ایرانی تبار الکترونیک ، بنیانگذار ˈمنطق فازیˈ و استاد دانشگاه برکلی آمریکا جایزه ˈمرز دانشˈ بنیاد علمی بانک ˈبیلبائو بیزکایا آرخنتاریای اسپانیا موسوم به BBVA را به دلیل نظریه ها و اکتشافات خود کسب کرد.

 

                                      AWT IMAGE

 

 

براساس اطلاعیه  این بنیاد، پروفسور لطفی زاده جایزه پنجمین دوره ˈمرزهای دانشˈ را در رشته فناوریهای اطلاعات و ارتباطات بخاطر ˈنوآوری و توسعه منطق فازیˈ بدست آورد و ظرف ماههای آینده برای دریافت این جایزه به مبلغ 400 هزار یورو به مادرید سفر خواهد کرد.

در این اطلاعیه آمده است:
لطفی زاده این امکان را به وجود آورد که ماشین ها و دستگاه ها همانند انسان ها بتوانند با مفاهیم مبهم کار کنند و نتایجی موثرتر و مطلوبتر نسبت به واقعیت به دست آورند. کشف او یک انقلاب در زندگی مدرن پدید آورده و به رایانه ها اجازه داده است به توانایی تصمیم گیری مجهز شوند.

بنیاد اسپانیایی خاطرنشان می کند: حدود 50 سال پس از تصویب نظریه های علمی لطفی زاده ، منطق فازی امروزه بخش اساسی فناوری های وسایل مصرفی عظیم از جمله دوربین های فیلمبرداری، ماشین لباسشویی و دستگاه های پیچیده ای است که در علم پزشکی یا صنعت خودروسازی کاربرد دارد.

بر اساس این اطلاعیه، پروفسور لطفی زاده که اکنون 91 ساله و مقیم امریکا است، در پیامی ویدیویی که به مراسم معرفی وی برای دریافت جایزه فرستاده بود، خاطرنشان کرد که منطق فازی او بهترین سیستم نیست اما به شرکت ها اجازه داده است تا سنسور ها و وسایل ارزان تر اما هوشمندی را برای انسانها بسازند و به راحت تر شدن زندگی کمک کنند.

این ریاضی دان افزود: من با کشف خود می خواستم فاصله ای که ما را از جهان واقعی، عدم دقت ذاتی و دقت ریاضیات کلاسیک دور می کند، کمتر کنم.

بر اساس اطلاعیه بنیاد BBVA ، در مراسم معرفی او برای دریافت جایزه، ˈلوییس ماگدالناˈ مدیر مرکز اروپایی نرم افزارها در شمال اسپانیا با تجلیل از او تصریح کرد که کشف او موجب کاربردهای فراوان و ایده های بسیار بویژه در زمینه فناوریهایی شده است که بشر هر روز بیشتر از آن استفاده می کند.

وی افزود: علاوه بر آن، پروفسورلطفی زاده همواره بصورت سخاوتمندانه و آشکار ایده های خود را انتشار داده و به پیشرفت دیگران و گسترش دامنه دانش و شناخت بشر در زمینه فناوری کمکهای شایانی کرده است.

پروفسور ˈانریک تریاسˈ استاد برجسته مرکز اروپایی نرم افزارها نیز تصریح کرد که این مرکز به لطف ایشان  در اسپانیا وجود دارد و وجود آن موجب گسترش تحقیقات و انتشارات مربوط به فناوری های اطلاعاتی و ارتباطات در این کشور اروپایی شده است.

او در سال 1921 در شهر باکو در جمهوری آذربایجان به دنیا آمد . پدرش یک روزنامه­نگار ایرانی بود که در آن زمان به دلایل شغلی در باکو بسر می­برد و مادرش یک پزشک روس بود. او پس از تحصیل در دبیرستان البرز و دانشکده فنی دانشگاه تهران در دانشگاه ماساچوست امریکا تحصیلات خود را ادامه داد و در آنجا، مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق گرفت. او درجه دکترای خود را در سال 1949 از دانشگاه کلمبیا گرفت و در دهه 60 میلادی نیز چند سال رییس دانشکده مهندسی برق دانشگاه کالیفرنیا در برکلی بود.

او در سال 1965 تئوری و منطق فازی را پایه گذاری کرد و موجب تحولی عظیم در علم ریاضی و کاربرد آن به صورت هوشمند در دستگاهها و تجهیزات مختلف شد.

وی تاکنون جوایز مختلفی را در سطح جهان دریافت کرده و از دانشگاههای مختلف از جمله سه دانشگاه اسپانیا درجه دکترای افتخاری دارد..

 

نشانی مطلب در وبگاه انجمن سیستم‌های فازی ایران:
http://fuzzy.ir/find-1.61.97.fa.html
برگشت به اصل مطلب